23948sdkhjf

Peter Larsen Kaffe holder momentum i corona-år

Trods massive udfordringer for store dele af forretningen på grund af coronapandemien præsenterer Peter Larsen Kaffe et regnskab på niveau med året før. 

Bruttofortjenesten ender på 52,8 millioner kroner mod 56 millioner kroner året før. Årets resultat afviger heller ikke meget fra året før. – faktisk er det en my bedre end i 2019/2020. Det ender på 8,8 millioner kroner mod 8,5 millioner kroner.

Hårdt ramt

Selvom det er lykkedes at styre sikkert igennem 2020/2021 så er der dog et par forretningsområder der har været hårdt ramt af nedlukninger og restriktioner i forbindelse med coronaen. Det gælder Peter Larsen Kaffe LIVE med udlevering og salg af kaffe via mobile kaffebarer ved festivaler og andre events, som stort set har været ikke-eksisterende i regnskabsåret 2020-2021. Out of Home, har ligeledes været hårdt ramt af nedlukninger på kontorer, hoteller, restauranter og caféer.

- Begge forretningsområder har dog kæmpet en brav kamp og har, helt i Peter Larsen Kaffes ånd, insisteret på at se muligheder i de mange udfordringer. Det har ført til udvikling af nye forretningsmodeller med eksempelvis udbringning af kaffe samt en stærk udvikling af vores onlinesalg, siger direktør Claus Bertelsen.

Og hvad der er mistet på gyngerne, har Peter Larsen Kaffe altså formået at tjene ind på karrusellerne. Det vidner årets resultat om og det betegnes som tilfredsstillende ikke mindst i lyset af de udefrakommende påvirkninger af forretningen, fremgår det af ledelsesberetningen. 

Nye muligheder

At det er lykkedes Peter Larsen Kaffe at komme nogen lunde uskadt gennem 2020/2021 skyldes i følge direktøren, at en solid økonomi og en insisteren på at se nye muligheder i udfordringerne, sammen med konstant fokus på bæredygtighed, har resulteret i nye forretningsmodeller med afkast på både salg og bundlinje.

- Bæredygtighed og innovation bliver således i stadigt stigende grad forudsætninger for vores økonomi og fremtid. Det er en klar fordel, at begge dele er dybt forankret i virksomhedens DNA. Vi er vant til at tage ansvar for det samfund og den verden, vi er en del af – både lokalt og globalt. Og vi er vant til at tænke nyt for at styrke vores forretning og det fremtidige grundlag for den. Det har vi i den grad bevist gennem det seneste corona-regnskabsår, skriver direktør Claus Bertelsen i ledelsesberetningen.

Peter Larsen Kaffe A/S
mio. kr. 20/21 19/20
Bruttofortjeneste 52,8 56,0
Resultat før finansielle poster 11,5 11,3
Årets resultat 8,8 8,5
Balancesum 75,2 69,2
Egenkapital 40,3 37,5
Antal ansatte 67 72
Regnskabsåret blev afsluttet 31. juni 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094