23948sdkhjf

Co-Ro indtager Egypten med ny fabrik

Is- og drikkevareproducenten Co-Ro med hovedkvarter i Frederikssund har indviet en ny fabrik i Port Said i Egypten - en fabrik, som skal være med til at gøre Egypten til et af Co-Ro’s kommende kernemarkeder.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at Co-Ro i forvejen har stormende vækst i Egypten, men at der nu skal sættes yderligere skub i salget. Den nye fabrik og et nyt selskab i Egypten er etableret i samarbejde med den egyptiske distributør og partner Soudanco. Selskabet har fået navnet Soudancoro.

Co-Ro står bag mærkerne Sunquick, Suntop og Sun Lolly. Efter mange års fravær i markedet genintroducerede Co-Ro i 2020 Suntop frugtdrik i Egypten, leveret fra Co-Ros fabrik i Jeddah i Saudi-Arabien.

- Vi har oplevet en enorm vækst, og salget har langt overgået vores forventninger. Og det endda inden vi har startet det store marketing-rykind. Siden foråret har vi hver måned sendt 70-100 containere Suntop til Egypten, så det giver rigtig god mening for os at etablere lokal produktion, konstaterer administrerende direktør i Co-Ro Søren Holm Jensen.

- Ved at flytte produktionen fra Jeddah i Saudi-Arabien til Port Said i Egypten mindsker vi fragt-omkostninger, løser logistiske udfordringer og nedbringer vores CO2-aftryk betragteligt, tilføjer han.

Co-Ro har sammen med Soudanco investeret et tocifret millionbeløb i fabrikken og selskabet, og der skal nu opbygges en organisation med en direktør fra Co-Ro i spidsen.

I første omgang gælder det lokal produktion af Suntop 250 ml frugtdrik i fem smagsvarianter, men allerede næste år er der planer om at udvide med flere produktionslinjer samt yderligere produkt- og smagsvarianter til egypterne.


Milliardmarked med stort potentiale


Oprettelsen af selskabet og fabrikken i Egypten er en del af Co-Ros langsigtede, globale vækststrategi om at udvikle nye kernemarkeder og dermed blive mindre afhængig af de historiske kernemarkeder Mellemøsten og Asien.

Egypten har Nordafrikas største befolkning med over 100 millioner indbyggere og er spået til at blive den syvendestørste økonomi i verden i 2030.

- Dette kombineret med en voksende yngre generation, som udgør Co-Ros primære målgruppe, gør Egypten til et særdeles attraktivt marked. Allerede nu tyder det på, at Egypten bliver et nyt ”core market” for Co-Ro. På de blot 18 måneder, hvor vi har eksporteret Suntop fra Saudi-Arabien, er Egypten blevet et top 10-marked for os, og med det nye setup forventer vi, at det kan blive et top 5-marked i en ikke så fjern fremtid, siger Søren Holm Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109