23948sdkhjf

Svampeproducent har nye planer for køderstatning

Danmarks største svampeproducent, Tvedemose på Sydsjælland, har i flere år haft et svampebaseret kødalternativ klar.

De kom ikke som først planlagt på markedet i 2019, og nu ender det muligvis med at blive lanceret i en lidt anden form, fortæller Tvedemose-direktør Kirsten Eva Brøgger Hansen til FødevareWatch.

MILLIONOVERSKUD

Tvedemose Økologi, der står for Tvedemoses svampeproduktion, tjente i det seneste regnskabsår 5,5 millioner kroner, godt en million mere end året før.

Koncernen driver også Tvedemose Food, der sælger blandt andet pastinakker, gulerødder og tørrede rødbeder og citrusfrugter. Her steg overskuddet fra godt 30.000 kroner til lidt over 100.000.

- Lige nu bevæger vi os nok mere i retningen af, at vi i stedet for at lave et færdigt produkt laver ingredienser til fødevareindustrien, svampepulver og svampegranulat, som man kan putte i maden for at mindske kødforbruget, siger hun til mediet.

Den oprindelige plan om at sende et decideret kødalternativ på markedet i 2019 blev ikke til noget, fordi Tvedemose pludselig følte sig overhalet af andre alternativer baseret på soja og bønner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111