23948sdkhjf

Vrede landmænd lægger sag an mod Tican

En svinekonflikt er under opsejling i det nordvestjyske.

98 svindeproducenter er gået sammen om at lægge en sag an mod slagteriet Tican i Thisted. Det skyldes, at de er blevet stillet i udsigt at kunne få samme kilopris, som Danish Crowns leverandører får.

Men det er ikke tilfældet, så nu vil de 98 svineproducenter gå rettens vej. Det skriver TV 2 Nord.

Svineproducenterne mener, at Tican er løbet fra en aftalen om samme salgspriser som Danish Crown-leverandørerne, men i stedet er de blevet spist af med 1 krone og 5 ører pr. kilo. Det er 25 ører mindre end hos Danish Crown.

Det svarer ifølge dem selv til et tab på samlet set op mod 100 millioner kroner.

I landbo-foreningen Fjordland mener man, at konflikten mellem svineavlerne og Tican kan få konsekvenser.

- Det er jo mange, der kommer med en baggrund i det gamle Tican og har været leverandør til Tican i mange år, og for deres vedkommende er det her et tillidsbrud af værste skuffe. Worst case er, at det måske ender med fyringer i Thisted, fordi leverandørerne løber deres vej, siger talsmand Søren Bak Andersen til mediet.

Det har ifølge mediet ikke kunnet lade sig gøre at få fat i Ticans adm. direktør, Niels Jørgen Villesen, til en kommentar. Til gengæld beretter de, at Danish Crown bekræfter, at der har været stor efterspørgsel fra producenter, der gerne vil være leverandører til Danish Crown.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11