23948sdkhjf

Slut med grønne Sprite-flasker: Coca-Cola går all in på genbrug

Coca-Cola Danmark lancerer i 2022 Coca-Cola, Fanta og Sprite i 100  procent genanvendte plastflasker - og det betyder, at den kendte, grønne Sprite-flaske forsvinder og bliver afløst af en transparent flaske.

Det fortæller Coca-Cola i en pressemeddelelse.

Sprite-ændringen sker for at gøre det muligt, at plast fra alle Coca-Cola-flasker på tværs af brands kan blive til nye flasker. 

Ifølge Coca-Cola er det "endnu et stort fremskridt" i læskedrikgigantens bæredygtighedsstrategi, World Without Waste, som sigter på at gøre virksomheden klimaneutral i 2040.  

Fra 50 til 100 procent

Hen over foråret og sommeren vil Coca-Cola, Fanta og Sprite komme på halvliters flasker af 100 procent genanvendt plast. såkaldt rPET. I dag består de af 50 procent genanvendt plast.

Besparelsen på oprindelig plast, der er produceret af fossile brændstoffer, vil ifølge Coca-Cola være på  360 tons om året i Danmark.

Coca-Cola har et globalt mål om, at der inden år 2030 skal indsamles lige så mange flasker, som Coca-Cola sælger. Returprocenten i Danmark er p.t. 92 procent for alle flasker og dåser.

- Der mangler ifølge Dansk Retursystem otte procent emballage, svarende til hele 125 millioner flasker og dåser. Det er kritisk at få dem retur for at opnå et cirkulært, lukket system for drikkeflasker, siger Annette Spanggaard, der er public affairs-, kommunikations- og CSR-direktør for Coca-Cola Danmark.

Flaskerne til Kildevæld og Fuzetea, der også er brands under Coca-Cola-Danmark, bliver allerede fremstillet af genanvendt plast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062