23948sdkhjf

Chr. Hansen løftede salget i opmuntrende start på regnskabsår

Den danske ingredienskoncern Chr. Hansen har haft særdeles godt gang i salget i perioden fra september til og med november 2021.

Her har selskabet omsat for 268,2 millioner euro. Det viser regnskabet for perioden, der er første kvartal i selskabets skæve regnskabsår.

Det svarer til cirka to milliarder kroner, hvilket er 10,1 procent mere end samme periode et år tidligere.

En mindre del af fremgangen skyldes dels positive effekter fra udviklingen i valutakurser, dels et opkøb af selskabet Jennewein. Mestendels skyldes det dog en vækst i volumen.

Topchef Mauricio Graber kalder i en kommentar til regnskabet starten på det nye regnskabsår for "opmuntrende".

- "Food Cultures & Enzymes" fortsatte sit stærke momentum i første kvartal, mens "Health & Nutrition" leverede et stærkt comeback efter et fjerde kvartal, der ikke levede op til forventningerne, lyder det fra topchefen.

Chr. Hansen er blandt verdens største producenter af bakterier, kulturer og enzymer til mejeriprodukter og føde- og drikkevarer.

Chr. Hansens nuværende forretning er delt i to, hvor den ene producerer og sælger ingredienser til blandt andet brug i mejeriprodukter som yoghurt og ost, mens den anden del er fokuseret på kosttilskud.

Det er de to forretningsben, som hedder henholdsvis "Food Cultures & Enzymes" og "Health & Nutrition".

Bruttoresultatet var i kvartalet på 147,2 millioner euro. Det svarer til 1,1 milliarder kroner og er otte procent mere end samme periode et år før.

Bundlinjen blev løftet med cirka 28 procent til 46,2 millioner euro. Det svarer til 343,8 millioner kroner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125