23948sdkhjf

Nordjysk smagsforstærker-fabrik bruger 20 millioner på nyt anlæg

Smagsforstærker-virksomheden Carnad, der laver både flydende fond og pulver til fødevareindustrien, investerer op imod 20 millioner kroner i nyt udstyr til fabrikken i Løgstør.

Det skriver nordjyske.dk

Direktør og medejer Johnny Koch fortæller til mediet, at investeringen gælder et spraytørreanlæg, og at Carnad dermed kan flytte sin produktion af smagsforstærkere i pulverform til Løgstør. Indtil nu er spraytørringen foregået i Frankrig.

Carnads smagsforstærkere bliver fremstillet af blandt andet okse, kylling, lam og and. Når et slagteri er færdig med at skære kød fra et dyr, køber Carnad resten, koger skroget og omdanner dagligt 17 ton råvarer til fond/pulver, nævner Nordjyske.

I dag er fordelingen 70 procent våde smagsforstærkere og 30 procent i pulverform, men Johnny Koch forventer, at pulverform i højere og højere udstrækning vil tage over, da det er mere koncentreret.

Kunderne er primært fødevareproducenter i Europa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437