23948sdkhjf

Thise Mejeri med sin hidtil højeste omsætning

Thise Mejeris omsætning steg sidste år til 1,203 milliarder kroner, hvilket er det højeste nogensinde. Året før var den på 1,158 milliarder. 

Resultatet gik til gengæld den gale vej efter rekordåret 2020 - fra 31,7 til 26,7 millioner kroner, viser det dugfriske 2021-regnskab.

Trods det lavere resultat anser mejeriet 2021 for at være forløbet økonomisk helt tilfredsstillende, når man sammenholder mejeriets resultat med mejeriets indtjening udtrykt i øre pr. kilo mælk. Den er steget med 15 øre pr. kilo mælk i forhold til 2020, fra 353 til 368 øre. 

Det er den bedste indtjening udtrykt i øre pr. kilo mælk siden 2017.

Når resultatet alligevel er dalet, hænger det sammen med, at mejeret har udbetalt "en endnu mere konkurrencedygtig á conto-mælkepris til andelshaverne hen over året end oprindelig budgetteret", nævner Thise Mejeri i en kommentar til regnskabet

Mejeriet forventer grundet den helt usædvanlige markedssituation med inflation og krig i Ukraine, at 2022 bliver et endog meget udfordrende år, når det handler om at sikre mejeriets indtjening på dets økologiske varemærkeprodukter.

Udbuddet af økologisk mælk og efterspørgslen på økologiske mejeriprodukter forventes  ikke helt at følge tendensen på det konventionelle mælkemarked, konstaterer mejeriet. Den stærkt øgede efterspørgsel på dette marked er således især er drevet frem af stor efterspørgsel og dermed prisstigninger på de konventionelle bulkmejerivarer på verdensmarkedet.   

Trods de mange udfordringer regner Thise Mejeri med et positivt 2022 med øget indtjening som følge af et øget salg i især Danmark og på de nære eksportmarkeder.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172