23948sdkhjf

Skarø Is klar med "verdensnyhed"

Skarø Is, der siden 2002 har produceret økologisk is, er klar med en ny variant, som ifølge virksomheden formentlig er en verdensnyhed.

Den familiedrevne isfabrik på Skarø i det sydfynske øhav lancerer " hvad vi mener er verdens første veganske is lavet på hamp og mikroalger", oplyser Skarø Is i en pressemeddelelse.

- Vores hampeis skal lanceres som et muligt patienternæringsprodukt, da det i kraft af ingredienserne også vil indeholde de centrale stoffer for kroppens byggesten, for eksempel proteiner, aminosyrer, mineraler og vitaminer, fortæller stifter og direktør Martin Jørgensen.

Den nye is kommer i forlængelse af, at Skarø Is i samarbejde med Erhvervshus Fyn har gennemgået en omfattende grøn omstilling for at styrke virksomhedens grønne profil - ikke mindst ved at reducere forbruget af strøm og vand under produktionen.

- Vi har reduceret vores vand- og varmeforbrug med henholdsvis op til 50 og 60 procent, gjort al vores emballage FSC-certificeret og gennemtænkt hele vores distributionskæde for at reducere vores CO2-aftryk.

- Alt, hvad vi gør, tager udgangspunkt i et hensyn og inddragelse af naturen på den helt rigtige måde, fastslår Martin Jørgensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094