23948sdkhjf

AgroTech til kamp mod madspild på Roskilde Festival

Når musikken spiller, er det nok de færreste, der tænker på madspild. Ikke desto mindre er madspild en udfordring, som også festivaller slås med.
AgroTech har sammen med Roskilde Festival taget udfordringen op og har sat konkrete initiativer i gang på årets festival.

Et af de steder, Roskilde Festival sætter ind, er sammen med Roskilde Lilleskole, der traditionen tro sælger burgere på Roskilde Festival. Boden har sat sig for at reducere kødspildet, der er den største synder, hvad angår spild. Målet er meget ambitiøst, nemlig at gå fra et spild svarende til 35.000 kr. til 0 kr.

- Hvert år står vi søndag aften med store mængder kød, som vi er nødt til at kassere. Det er smadder ærgerligt, så i år har vi lavet en aftale med en leverandør, der kan sikre os kød i en høj kvalitet, forklarer Camilla Vestergaard-Jensen fra Roskilde Lilleskole, og hun fortsætter:

- Vi får leveret fersk kød, som vi plejer med undtagelse af 500 kg, som vi får leveret vakuumpakket eller rettere sagt Sous Vide. På den måde kan vi bedre styre mængderne, og vi kan levere kødet tilbage, fordi det er Sous Vide.

Maden skal matche musikken
Også Roskilde Festival som helhed har fokus på madspild, og det var dem, der i efteråret 2011 blandt andre inviterede Roskilde Lilleskole til at deltage i projektet, som er lavet i samarbejde med AgroTech.

Thomas Nielsen fra Roskilde Festival siger:

- Roskilde Festival arbejder allerede med bæredygtighed, fair trade, økologi, CO2-opmærksomhed og her passer et madspildsarbejde bare rigtig godt ind. På Roskilde Festival skal maden matche musikken - der skal være et meget alsidigt udbud, noget til de mange og noget til de få, men kvaliteten skal være der i alt, hvad der laves. At arbejde med AgroTech og de meget erfarne foreninger har været utroligt givtigt og meget professionelt, siger han og uddyber:

- Roskilde Festival prøver at undgå madspild, men helt komme det til livs kan vi ikke. Af det spild der er, producerer en flok frivillige umiddelbart efter festivalen mad, som nedfryses og senere anvendes af blandt andre Kirkens Korshær i de kommende måneder. Alle råvarer til dette indsamles i boderne på Roskilde Festival. Når et madspild ikke kan undgås, kan det i det mindste komme andre til gode.

Arbejdet med reduktion af madspild er en del af AgroTechs projekt Bæredygtig Bespisning, der fokuserer på at reducere madspild på de måltider, der spises uden for hjemmet bl.a. på festivaller. AgroTech har arbejdet sammen med Roskilde Festival over en længere periode, bl.a. var det AgroTech, der stod for at gennemføre den workshop, hvor ideer til reduktion af madspild på Roskilde Festival blev identificeret og efterfølgende udmøntet i en konkret handlingsplan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094