23948sdkhjf

Farvel til Villesen - Tican henter 30-årig ind som ny topchef

Fra på fredag sidder der en ny topchef hos slagterikoncernen Tican i Thisted.

Den nuværende administrerende direktør, 55-årige Niels Jørgen Villesen, bliver således afløst af Sebastian Laursen. Det oplyser Tican i en pressemeddelelse.

Tican er den største slagterikoncern i Danmark næstefter Danish Crown. Tican er ejet af den tyske koncern Tönnies, der i 2016 købte Tican.

30-årige Sebastian Laursen er et kendt ansigt hos ejeren Tönnies, da han siden 2016 har arbejdet som eksportchef i Tönnies Nordic.

ASIATISK ERFARING

Sebastian Laursen begyndte sin karriere i 2010 som Sales & Logistic trainee hos BPI, hvor han fra 2012 til 2016 fortsatte som salgschef for markederne i Hong Kong og
Kina.


I 2016 begyndte han hos Tönnies Nordic som eksportchef og fik ansvaret for salget til Hong
Kong, Kina, Taiwan, Vietnam og Singapore.

I sin stilling som eksportchef hos Tönnies Nordic var han med til at udvikle og udvide salget til Australien, USA og New Zealand fra Tönnies-koncernens fabrikker i både
Danmark og Tyskland.

Desuden var han involveret i processen med at etablere Tönnies
USA-kontor.

Nu rykker han så op i graderne og indtager chefstolen hos Tican. Den nye chef vil blive assisteret af den afgående chef i en overgangsperiode frem til senest slutningen af juni. 

Sebastian Laursen og Niels Jørgen Villesen vil således lede forretningen sammen for at sikre en glidende overgang. Niels Jørgen Villesen forbliver ansvarlig som administrerende direktør i denne overgangsperiode, oplyser Tican

- Niels Jørgen Villesen har bestridt nøglestillinger i Tican i næsten 25 år og gjort selskabet til en succes, siger Frank Duffe, formand for Tican.

- Vi er især Niels Jørgen taknemmelige for, at han fortsat står til rådighed som administrerende direktør i de kommende måneder og derfor sikrer en glidende overgang i topledelsen.

Fra finansdirektør til topchef

Niels Jørgen Villesen har været ansat i Tican i 24 år - først som finansdirektør og siden 2019 som administrerende direktør. På topposten afløste han Ove Thejls, der havde haft jobbet i 24 år.

Ifølge pressemeddelelsen har Niels Jørgen Villesen nu opsagt sin stilling, fordi han ønsker at fortsætte sin karriere uden for Tican.

Til mediet AgriWatch siger han, at han endnu ikke er stålfast på, hvad han konkret har i kikkerten

- Det kommer an på, hvad der viser sig af muligheder, fastslår han.

Tican arbejder med at slagte, opskære og udbene svin. Årligt har koncernen en produktion på omkring 3,8 millioner svin.

Endnu har Tican ikke offentliggjort sit regnskab for 2021. Men i 2020 omsatte koncernen for 8,9 milliarder kroner og tabte 9,1 million kroner før skat.

Årsagen til underskuddet var coronanedlukninger på tværs af Europa såvel som et kinesisk forbud mod at importere svinekød.

Forbuddet hang sammen med en bekymring for coronasmitte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094