23948sdkhjf

Danpo-fabrik ramt af brand, der koster millioner

En brand ødelagde onsdag morgen en del af kyllingevirksomheden Danpos fabrik i Farre i Sydjylland.

Ifølge en pressemeddelelse fra ejerne i den svenske Scandi Standard-koncern indikerer en tidlig vurdering, at der er sket skader for omkring 15 millioner kroner.

- Nødvendige reparationer på anlægget er allerede begyndt, og det vil medføre en lavere produktion på Farre-fabrikken i de kommende dage, fortæller Scandi Standard i pressemeddelelsen.

- Vi er selvfølgelig taknemmelige for, at ingen kom til skade, og at de materielle skader blev begrænset  som følge af en hurtig indsats af vores medarbejdere og velfungerende interne systemer og procedurer, konstaterer Jonas Tunestål, der er topchef hos Scandi Standard.

Han tilføjer, at koncernen ikke forventer, at kunderne bliver synderligt påvirket. Den såkaldte ready-to-eat-fabrik har blandt andet en stor prpoduktion af kyllingenuggets.

Fritureolie

Ifølge Vejle Amts Folkeblad blev branden begænset til en brandsektion på 100 kvadratmeter, hvor til gengæld det meste udbrændte.

- Branden var gået gennem tagkonstruktionen. Det var et held, at nogle vandrør sprang, for ellers kunne ilden have bredt sig til andre dele af fabrikken, siger indsatsleder hos Vejle Brandvæsen Jah Lehmann til avisen. 

Brandvæsenet havde ni mand og store mængder udstyr på stedet for at slukke ilden.

Ifølge politiet skyldtes branden, at en beholder med fritureolie på grund af overtryk var sprunget læk. Frituren var varm nok til at starte en brand på de overflader, den spredte sig til, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094