23948sdkhjf

Nordjyder pumper millioner ud af kødaffald

Hjørring-virksomheden JS Proputec, der leverer pumpeløsninger til særligt slagteri- og fiskeribranchen, er vant til fine millionoverskud på bundlinjen - og ikke mindst siden Anders Rytter Madsen kom til som ny direktør i 2016, har virksomheden været i vækst

Det skriver Nordjyske, som nævner, at medarbejdertallet er fordoblet og omsætningen næsten tredoblet i løbet af de godt fem år. Der er nu 26 ansatte.

- Vi har arbejdet strategisk med at opdyrke nye markeder, og det har betydet, at vi har gjort vores entré i 23 nye lande siden dengang, forklarer Anders Rytter Madsen til Nordjyske.

JS Proputecs pumpeløsninger hjælper virksomheder med at håndtere og flytte de biprodukter, som de seneste år er gået fra at blive opfattet som affald til nu at være værdifulde.

- På et slagteri er det typisk sådan, at 65-70 procent af eksempelvis en ko går til fødevarer. Den resterende del er mindre appetitlige ting som eksempelvis knogler, skrog og indvolde. Men i dag kan man bruge biproduktet til at lave andre ting af - såsom proteiner og olier. Det kan eksempelvis være kød- og benmel - eller det kan være fiskeolier og olier til mange forskellige andre ting. Blandt andet biobrændsel, påpeger Anders Rytter Madsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078