23948sdkhjf

Royal Unibrews norske milliardopkøb kan blive bremset

Royal Unibrews planlagte milliardopkøb af de resterende 75 procent af det norske bryggeri Hansa Borg kan løbe ind i problemer. Handlen er således nu en sag for konkurrencetilsynet i Norge, som er i gang med at undersøge, om opkøbet vil være konkurrenceforvridende.

Det skriver det norske medie E24.

De norske myndigheder ser især på konkurrenceforholdende vedrørende cider og smagstilsatte alkoholholdige drikke i forbindelse med det potentielle opkøb, skriver mediet.

Hansa er en av de største ciderleverandører i Norge og leverer også smagstilsatte drikke som Bulmers og Bacardi Breezer.

Nu har det norske konkurrencetilsyn bedt blandt andre dagligvaregiganterne Norgesgruppen, Coop og Rema 1000 om at svare på en stribe spørgsmål om markedet, indkøb og forhandlinger vedrørende drikkevarerne.

Handlen mellem Royal Unibrew og Hansa Borg blev annonceret i januar. I forvejen ejer Unibrew 25 procent af Hansa Borg, og prisen for de resterende 75 procent blev angivet til cirka 1,8 milliarder kroner. Deraf skal de 10 procent betales kontant og resten i form af aktier i Royal Unibrew.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079