23948sdkhjf

SKAT slår ned på restuarationsbranchen

Manglende kasseapparater, sorte lønninger, socialt snyd og udeholdt omsætning er stadig et stort problem, når SKAT laver kontroller i restaurationsbranchen.
SKAT har i løbet af maj og juni måned besøgt godt 100 virksomheder i branchen og talt med cirka 200 ansatte.

- Tidligere kontroller har vist, at dele af branchen har svært ved at overholde de gældende skatteregler, og vi må desværre konstatere, at det stadig forholder sig sådan. Vi har i hele landet mødt fejl og mangler ved indtægtsregistreringen, sorte lønninger og socialt snyd, siger afdelingsleder Kim T. Thomsen fra SKAT Nordjylland.

Flere steder kunne SKAT konstatere, at der ikke var overensstemmelse mellem åbningstider, antal ansatte og de timer der blev aflønnet for. Nogle steder blev der også benyttet illegale indvandrere som arbejdskraft.

- Det er uacceptabelt, at vi fortsat kan finde så mange overtrædelser af den type. Reglerne burde ikke være så svære at forstå, siger Kim T. Thomsen

Kontrollerne i restaurationsbranchen er sket som led i en aftale på Finansloven 2012 og de fortsætter året ud.

- Vores kontroller i branchen fortsætter her i 2012 og resultaterne vil indgå i vores overvejelser, når vi planlægger vores indsatsområder for 2013, fortæller Kim T. Thomsen.

Kontrollerne er foregået i hele landet, og der har været tale om en koordineret indsats overfor branchen.
Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095