23948sdkhjf

Tonsvis af ost skal kasseres efter mejeribrand

En brand på Nørup Mejeri vest for Vejle i sidste uge var ikke stor - men den får store konsekvenser for måske tonsvis af ost. 

Det skriver Fredericia Dagblad.

Branden blev begrænset til en palleløfter, men røg og sod bredte sig formentlig til hele produktionen, siger brandvæsenets indsatsleder, Christina Fischer, til avisen. Hun vurderer, at "det er virkelig mange ton ost, der skal destrueres på grund af røgskaderne".

Mejeriets indehaver, Jens Riis Beierholm Poulsen, siger til Fredericia Dagblad, at alle de synligt sodskadede oste bliver kasseret straks, og at resten bliver nærmere undersøgt.

- Der findes ikke en måde at måle, om der er sket røgskader af ostene. Den bedste og mest effektive metode, har vi fået at vide af skadeservicefolkene, er, at vi tager en ost for hvert interval, lægger den i en forseglet pose ved 20 grader og lader den ligge der i seks-syv timer. Når de har ligget i de seks-syv timer, åbner man poserne og dufter, om ostene lugter af røg. Gør de det, skal de kasseres. Gør de ikke, har de ikke taget skade, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109