23948sdkhjf

Tjente over 100 millioner på ingredienser

Ingredienskoncernen Palsgaard har fremlagt sit 2021-regnskab, som viser fortsat vækst i salget af emulgatorer og stabilisatorer. 

Omsætningen steg fra 1,5 milliarder kroner forrige år til 1,8 milliarder sidste år baseret på 99,5 procent eksport. I samme periode steg resultatet efter skat fra 91 til 112 millioner kroner. Egenkapitalen i Juelsminde-koncernen er nu på 1,3 milliarder.

Tallene kunne have set bedre ud, skønner koncerndirektør Anders Brix, hvis ikke covid-19, stigende råvarepriser og leveringsproblemer havde sat en lille kæp i væksthjulet.

- På trods af de mange udfordringer har vi leveret et flot regnskab, siger han til Food Supply.

Og der er et par elementer, der kan spille et puds for tallene i regnskabet for 2022.

- Vi har fået et benspænd i Rusland, hvor vi har lukket vores datterselskab ned og fyret 23 kolleger. Den slags gør ondt, for det er jo nogle dygtige kolleger, der ikke har nogen skyld i det, der er sket i landet, siger Anders Brix.

Det andet er omkostningerne i forbindelse med, at virksomheden har lukket rørgasforsyningen i Juelsminde og nu i stedet får gas leveret til en tank.

For den samlede forretning ønsker han at være positiv. Produktionen kører 24/7 året rundt. Hovedproduktet er emulgatorer, som Palsgaard fremstiller fra bunden baseret på planteolie, hvor 85-90 procent ender i den globale fødevareproduktion. 

Når det gælder produktionen af stabilisatorer, der blandt andet er baseret på tangplanter, køber Palsgaard råvarerne hjem og blander og færdiggør produktet.

- Det går rigtig godt. Vi kan sælge alt det, vi producerer, påpeger direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109