23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Startup med bæredygtige smagsforstærkere får 22 investor-millioner

Iværksættervirksomheden Reduced, der producerer fond af overskudsprodukter fra fødevareindustrien og landbruget, har i en investeringsrunde hentet knap 22 millioner kroner.

Pengene skal bruges på at udvide sortimentet af bæredygtige fødevarer og smagsforstærkere, oplyser Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Vækstfonden har selv investeret ni millioner kroner i Reduced, der har produktionsfaciliteter i Københavns Nordhavn.. Resten af pengene er rejst i et samarbejde med Vår Ventures som syndikeringspartner og med deltagelse af de  eksisterende investorer Rockstart og Pollen Capital

Reduced bruger protein, grøntsager og andre næringskilder, som er tilovers i fødevareindustrien og landbruget, til at producere både hønse-, grøntsag-, skaldyr- og kalvefond.

Desuden er virksomheden klar med et nyt fermenteringsprodukt - en umamisauce, der ifølge Vækstfonden er den første af sin slags på verdensplan. 

Reduced har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet produktionsudstyr og processer til at opskalere fermenteringsprocesser.

- Vækstfondens investering gør en stor forskel for Reduced, for det er kapitaltungt at udbygge produktionsanlæg med flere og større bioreaktorer. Med investeringen kan vi også komme i gang med at finde endnu flere dygtige folk til vores hold. siger medstifter Emil Munck de Voss.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094