Startup med bæredygtige smagsforstærkere får 22 investor-millioner
Iværksættervirksomheden Reduced, der producerer fond af overskudsprodukter fra fødevareindustrien og landbruget, har i en investeringsrunde hentet knap 22 millioner kroner.
Pengene skal bruges på at udvide sortimentet af bæredygtige fødevarer og smagsforstærkere, oplyser Vækstfonden i en pressemeddelelse.
Vækstfonden har selv investeret ni millioner kroner i Reduced, der har produktionsfaciliteter i Københavns Nordhavn.. Resten af pengene er rejst i et samarbejde med Vår Ventures som syndikeringspartner og med deltagelse af de eksisterende investorer Rockstart og Pollen Capital
Reduced bruger protein, grøntsager og andre næringskilder, som er tilovers i fødevareindustrien og landbruget, til at producere både hønse-, grøntsag-, skaldyr- og kalvefond.
Desuden er virksomheden klar med et nyt fermenteringsprodukt - en umamisauce, der ifølge Vækstfonden er den første af sin slags på verdensplan.
Reduced har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet produktionsudstyr og processer til at opskalere fermenteringsprocesser.
- Vækstfondens investering gør en stor forskel for Reduced, for det er kapitaltungt at udbygge produktionsanlæg med flere og større bioreaktorer. Med investeringen kan vi også komme i gang med at finde endnu flere dygtige folk til vores hold. siger medstifter Emil Munck de Voss.