23948sdkhjf

Wila tabte millioner efter stifters hjertestop

Silkeborg-virksomheden Wila, der udvikler og producerer procesudstyr til føde- og drikkevareindustrien, tabte sidste år 3,1 million kroner efter skat - og det skyldtes ikke mindst en tragisk begivenhed i begyndelsen af året, skriver Midtjyllands Avis

Stifter og daværende salgdirektør Lars Lauridsen blev således i januar 2021 ramt af et hjertestop. Han overlevede, men det gjorde ham alligevel ukampdygtig i den virksomhed, han selv har bygget op fra grunden.

Og det var et hårdt slag for Wila, fortæller administrerende direktør Ilhami Alici til avisen:

- Hvis du kigger på sidste år, så er det faktisk første kvartal, der gør, vi får et minus. Og det var der, Lars blev ramt af et hjertestop. Det gjorde bare, at alt blev sat på hold, og det handlede pludseligt om, at vi skulle have alle mand i redningsbådene. Det var virkelig noget, der påvirkede os, siger han.

En anden årsag til den negative bundlinje i 2021-regnskabet er ifølge direktøren, at Wila har brugt "massive penge" på at udbygge salgsorganisationen og marketing. Eksempelvis er der blevet lavet salgsbrochurer og produktkataloger, hvilket Wila ikke tidligere har haft.

Wilas 2021-minus på 3,1 million kroner er det dårligste resultat siden 2016, hvor der var et underskud på knap 3,3 millioner. I de følgende tre år tjente virksomheden tilsammen næsten 20 millioner, inden det i 2020 blev til et underskud på cirka 300.000 kroner.

Læs mere om: Wila
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11