23948sdkhjf

Melproducent med underskud for fjerde år i træk

Leveringssikkerhed kommer før indtjening i krisetider, lyder det fra Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia har produktion i Vejle, hvor hvedemel er langt det største produkt efterfulgt af rugmel og havregryn. Kornprodukterne bliver primært solgt til det danske marked og bliver fremstillet af 80 mand på møllevirksomheden, der netop har fremlagt årsregnskab for 2021.

Tallene viser, at omsætningen gik frem fra 568 millioner kroner i 2020 til 590 millioner i fjor. Modsatte vej gik det for resultatet efter skat: Fra minus 14,8 millioner kroner forrige år til minus 17 millioner i 2021.

 Det er fjerde år på stribe for møllevirksomheden med røde tal på bundlinjen. Egenkapitalen er derimod kernesund og ligger på 115 millioner.

- 2021 har været et år med mange udefrakommende problemer, som vi har haft svært ved at manøvrere i. Det er nogle faktorer, der har påvirket os ret så voldsomt, og det skal ikke lyde som en bortforklaring, siger administrerende direktør Kim Madsen til Food Supply.

Virksomheden er en del af den svenskejede Lantmännen-koncern, der er Nordens største inden for landbrug og fødevarer. Og netop dette ejerskab betyder ifølge Kim Madsen, at der mere ro på forretningen, som også i 2022 vil være ramt af markedsuro med blandt andet stigende råvarepriser og Ruslands invasion af Ukraine.

- Leveringssikkerheden overskygger økonomien. Også i år vil vores fokus være på at kunne levere til vores kunder. Det er det positive i den her krise, pointerer Kim Madsen.

Se nøgletal og flere artikler om:
Læs mere om: Lantmännen Cerealia
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11