23948sdkhjf

Dansker tager direktørstolen hos snack-giganten Mars

Danske Poul Weihrauch bliver fra september topchef hos Mars, der laver chokoladebarer.

Fra september bliver det en dansker, der skal være topchef hos den internationale snack-koncern Mars. Den nuværende direktør Grant F. Reid træder tilbage, og det bliver Poul Weihrauch, som tager over.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

I dag står Poul Weihrauch i spidsen for Mars' kæledyrs-division, Mars Petcare. Det er blandt andet Mars Petcare, der står bag mærker som Pedigree og Whiskas.

Fra september bliver han leder for hele koncernen, der ifølge sin egen hjemmeside har 140.000 ansatte i sine forskellige grene.

Ud over chokoladebaren Mars står koncernen bag en buket af slikmærker Bounty, Milkey Way, Dolmio, M & M's, Maltesers, Snickers, Twix og Skittles.

Koncernen er ifølge det internationale erhvervsmedie Forbes et af de største selskaber, der ikke er børsnoteret - helt præcist USA's fjerde største.

Ifølge pressemeddelelsen fra Mars har Grant F. Reids exit fra pladsen som topchef været planlagt i 18 måneder. Her har han siddet de seneste otte år.

Poul Weihrauch har været i koncernen siden 2000, hvor han blev chef for Snickers i Europa.

- Jeg har kendt Poul i 22 år, arbejdet tæt sammen med ham de seneste ti, og jeg ved, at han bliver en vidunderlig leder for det næste trin i vores evolution, siger bestyrelsesformand Frank Mars i pressemeddelelsen.

Frank Mars er en del af Franklin Clarence Mars' efterkommere, der stadig den i dag ejer koncernen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078