23948sdkhjf

To milliarder på spil for cateringfirmaer

Hvert fjerde år udbydes landets største kommunale fødevareopgave

Udbuddet ”50.90 Fødevarer” drejer sig om leverance af økologiske og konventionelle fødevarer til 65 kommunale storkøkkener i Danmark. Det er SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice), der står bag fødevareudbuddet, som har en værdi på 500 millioner om året, og som gælder for en fireårig periode. For det cateringfirma, der får opgaven, lyder den samlede værdi således på to milliarder kroner.

I indeværende periode er det Hørkram, der forsyner de kommunale kunder med alt lige fra mejeriprodukter, brød og kager, fisk, kød og pålæg, frugt og grønt til andre kolonialvarer, kaffe og te samt drikkevarer.

 Og det er vel at mærke det pågældende cateringfirma, der får leveret disse varer fra de forskellige fødevarevirksomheder og får dem sorteret, pakket og videredistribueret til de enkelte storkøkkener fordelt over hele landet. Det er noget af en logistikopgave.

SKI forventer at have udbuddet klar til offentliggørelse i årets sidste kvartal. Udbuddet skal træde i kraft, når den nuværende periode med Hørkram slutter til september 2022.

- 50.90 er en vigtig aftale for landets offentlige storkøkkener. Kort sagt skal den have de rigtige varer i rette kvalitet og med de rette leveringsvilkår. Derfor har vi talt med repræsentanter for de mange forskellige grupper, der skal bruge aftalen i hverdagen, ligesom vi har drøftet den kommende aftale med potentielle leverandører for at forstå deres omkostningsdrivere og processer, siger udbudsdirektør Christian Lunding fra SKI.

Selv om kommunerne indgår SKI-aftalen, er det fortsat muligt for dem at købe varer fra lokale leverandører.

Der findes også en anden offentlig indkøbsaftale, ”09.01”, som kommunerne kan gøre deres indkøb under, men som ikke er forpligtende, og den aftale ligger hos Dansk Cater.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094