23948sdkhjf

Frygt for bryggeri-lukninger ulmer: Hver anden er bekymret

Kun halvdelen af Bryggeriforeningens medlemmer udelukker risiko for at måtte lukke

Blot 16 ud af 31 bryggerier og tapperier i en undersøgelse blandt Bryggeriforeningens medlemmer afviser helt risikoen for at blive nødt til at lukke.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Under corona-krisen stillede Bryggeriforeningen et lignende spørgsmål til sine medlemmer, og selv om corona-krisen var alvorlig for mange danske bryggerier og tapperier, så er der nu en større andel medlemmer, som er bekymrede for deres overlevelse.

- Heldigvis er det de færreste af vores medlemmer, som vurderer risikoen for at lukke som høj. Men det er foruroligende, at næsten hvert andet medlem ikke kan udelukke, at de må dreje nøglen om, siger Bryggeriforeningens nye direktør, Nick Hækkerup.

Han vurderer, at den lurende frygt for lukninger skyldes en kombination af, at især de mindre bryggerier og tapperier skubber gæld fra corona-nedlukningen foran sig, samtidig med at priserne på energi, råvarer og emballager er steget markant i år. 

Eksempelvis er prisen på forædling af hovedingrediensen i øl, maltbyg, næsten seksdoblet på få måneder, hvilket forventes at hæve salgsprisen på maltbyg væsentligt, påpeger foreningen.

- Især mikrobryggerierne sætter deres lid til et godt salg i det danske sommerland, så de kan modstå de øgede udgifter, siger Nick Hækkerup.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125