23948sdkhjf

Carsoe skal bygge fabrik på Canadas største fisketrawler

Målet er klart for canadiske Baffin Fisheries. Ambitionen er at bygge den førende frysertrawler til rejer og hellefisk. Med en længde på 80 meter og en bredde på 18 meter forventes trawleren at blive den største canadisk-ejede trawler. Trawleren har en kapacitet på cirka 1.320 tons hellefisk, nedfrosset ombord, eller cirka 930 tons rejer.

Der er med andre ord blevet lagt et solidt grundlag for en topmoderne trawler, hvor de automatiske produktionsløsninger på fabriksdækket er en vigtig del af trawlerens succes.

- Denne trawler fortjener en førsteklasses fabrik ombord, og vi er meget glade for at være blevet udvalgt som fabriksleverandør. Fabrikken er designet til at sikre stort udbytte, automatiske processer og nem håndtering, siger Jeppe Christensen, group sales director hos Carsoe.

Komplet produktion ombord

På trawlerens fabriksdæk er en komplet Carsoe produktionslinje, som blandt andet inkluderer automatisk bifangstseparator, sortermaskiner og kogelinje. De forarbejdede rejer bliver frosset i en af de tre IQF tunnelfrysere eller i de to automatiske horisontale pladefrysere. Uanset frysertype er nedfrysningsprocessen automatiseret for at sikre en effektiv og løbende forarbejdning.

Når fangsten er forarbejdet og nedfrosset, fortsætter den automatisk til fabrikkens pakningsstation med to robothoteller, der sorterer produkterne. Pallerne folievikles lagvis for sikker opbevaring til søs og bliver automatisk etiketteret, før pallen sendes til lastrummet. For at få fuldt udbytte af den begrænsede plads på fabriksdækket, bliver der installeret en hybrid palleteringsløsning med integreret elevator. Det betyder, at de færdigpakkede paller transporteres direkte fra palleteringssektionen til lasten.

Det automatiserede flow i fabrikken betyder færre tunge løft og et bedre arbejdsmiljø for mandskabet.

- Carsoe blev valgt efter en stærk budrunde samt samtaler med vores kaptajner, trawlermandskab og skibsværftet, som har samarbejdet med Carsoe mange gange før. Vi er meget tilfredse med valget og ser frem til vores partnerskab med Carsoe gennem hele byggeprocessen og idriftsættelsen, siger Chris Flanagan, CEO, Baffin Fisheries.

Carsoe har samarbejdet med Baffin Fisheries på adskillige service-, vedligeholds- og ombygningsopgaver på deres to eksisterende trawlere, Sivilluq og Inuksuk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078