23948sdkhjf

Dropper flaskerne: Bryggeri vil nu kun tappe på dåser

Mikrobryggeriet Humleland i Aarhus tapper nu udelukkende sine specialøl på dåse. Bryggeriet har investeret i en særlig tappemaskine, som har afløst den gamle til flasker.

Det skriver stiften.dk

- Den nye maskine er en modtryksfylder, som fjerner ilten fra øldåsen, inden den fastgør et låg i toppen. På den måde presser maskinen ilten ud af dåsen, og det er meget afgørende for holdbarheden, da ilt er øllets fjende nummer ét, forklarer brygger Jeppe Madsen til mediet.

Bryggeriets indehaver, Michael Alhof, har stillet sin gamle flaske-tappemaskine til øl bagest i lokalet, og han regner ifølge stiften.dk ikke med at komme til at bruge den igen.

- Der er mange argumenter for at tappe på dåse frem for på flaske. Dåser er nemmere at håndtere end flasker, som er tunge og mere skrøbelige, når de skal fragtes. Pantsystemet fungerer heller ikke optimalt for specialøl på flaske i Danmark, og derfor vasker man ikke returflaskerne, men er nødt til at smelte dem om. Det er en krævende og energitung proces, som er nemmere med metaldåser, konstaterer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078