23948sdkhjf

Måling: Halvdelen af mikrobryggerierne frygter at skulle lukke

Antallet af mikrobryggerier er steget voldsomt de seneste to årtier. Men denne udvikling kan nemt vende på en tallerken.

En række forhold truer nemlig halvdelen af de danske mikrobryggerier i sådan en grad, at de risikerer at måtte lukke.

Det viser en medlemsundersøgelse blandt Bryggeriforeningens medlemmer, skriver Finans.dk.

Ud af 31 danske mikrobryggerier ser 12 en lille risiko for at lukke ned, to bryggerier ser en middel risiko, mens et enkelt bryggeri meddeleler, at der er en høj risiko for en lukning i den kommende tid.

Tallene bekymrer Bryggeriforeningens nye direktør Nick Hækkerup, der siger, at mikrobryggerierne oplever forskellige former for modgang i øjeblikket:

- Det er ikke sådan, at panikken breder sig. Men branchen kan bestemt mærke, at priserne stiger. Grundlæggende svarer undersøgelsen til det, jeg hører ude i landet. Det er få, der ser en høj risiko for at lukke, men der er bestemt en bekymring om de stigende energi- og råvarepriser, og hvad de generelt stigende priser betyder for forbrugernes adfærd. Det er en branche, der er presset, siger han.

Ifølge Finans viser beregninger fra Bryggeriforeningen, der er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark, at prisen på forædling af maltbyg, der er hovedingrediensen i øl, næsten er seksdoblet på få måneder.

Der findes på nuværende tidspunkt omkring 300 bryggerier i Danmark. 

Senest har det københavnske mikrobryggeri Djævlebryg måttet se sig nødsaget til at lukke ned. Det skete i maj måned.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078