23948sdkhjf

Medie: Udsigt til flere prisfald

I de seneste måneder er prisen på råvarer som korn faldet kraftigt.

Blandt andet er prisen på hvede og raps dykket med 25 procent på råvarebørserne, og der er udsigt til yderligere prisfald. 

Det skriver Finans.dk.

Før prisfaldet var råvarepriserne nået op på et skyhøjt niveau, da efterspørgslen i en periode var større end produktionen, mens krigen i Ukraine satte en stopper for Ukraines og Ruslands eksport, skriver mediet.

De høje priser har efterfølgende fået forbrugerne til at købe mindre ind, hvilket har reduceret forbruget og været medvirkende til at presse priserne ned igen.

For få uger siden indgik Rusland og Ukraine en aftale, der skal sikre, at man kan eksportere hvede, majs og andre landbrugsvarer ud via Sortehavet.

Hvis aftalen holder, vil flere skibe lastet med landbrugsvarer kunne sejle ud mod store importnationer, der vil kunne medføre yderligere prisfald:

- Hvis aftalen mellem Ukraine og Rusland holder, vil det sende enorme mængder korn fra Ukraine ud på verdensmarkedet og formentlig også medføre, at Ruslands eksport øges - forudsat at de får den ventede rekordavl. Hvis det lykkes at få gang i eksporten ud af Sortehavet, er der udsigt til en ny runde af betydelige prisfald på korn, fortæller Anders Mortensen, der er råvareanalytiker hos Agrocuram, til Finans.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094