23948sdkhjf

Ny proteinfabrik bliver for høj - og det må den nok gerne

Den hollandske virksomhed Meelunie er godt i gang med at bygge en ny proteinfabrik til 300 millioner kroner i Hedensted - og den ender formentlig med at blive højere, end der umiddelbart er givet grønt lys til.

Det fortæller Horsens Folkeblad i en omtale af, at Planklagenævnet har vurderet en dispensation fra Hedensted Kommune som værende i strid med lokalplanen.

Kommunen har således givet Meelunie lov til at overskride den gældende bygningshøjde på 15 meter, idet dele af fabrikken rager højere op.

Men den dispensation er med afgørelsen fra Planklagenævnet ikke længere gældende, hvilket umiddelbart kunne være en katastrofe for hele projektet - særligt med tanke på, at byggeriet allerede er godt undervejs, nævner Horsens Folkeblad.

Alligevel vurderer avisen, at Meelunies fabrik ender med at blive bygget helt som planlagt: Der skal formentlig blot formelt ændres på et par formuleringer i lokalplanen, så der tillades en generel bygningshøjde på 30 meter. I mellemtiden har Meelunie fået en ny, midlertidig tilladelse, så byggeriet ikke skal standses.

- Når man giver en dispensation, er der altid en risiko for, at den bliver underkendt, men det er selvfølgelig altid træls, når det sker. Det betyder noget ekstra bøvl og papirarbejde for forvaltningen, men vi regner med, at projektet kan ende ud, som bygherre har ønsket det, siger udvalgsformand Ove Kjærskov Nielsen (DF) til avisen.

Fabrikken skal efter planen være færdigbygget ved udgangen af marts næste år. Den bliver på 4.500 kvadratmeter og vil årligt kunne omdanne cirka 20.000 ton hestebønner til planteproteiner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078