23948sdkhjf

Her er vinderne af Gourmetprisen 2022

I sidste uge var ostebordene dækket op til den store guldmedalje, da Mejeriforeningens Gourmetprisen blev uddelt for 17. gang.

I år kom de udvalgte vinderprodukter fra Nordsjælland, Vestjylland, Sønderjylland og Sverige.

I de fire forskellige kategorier løb henholdsvis økologisk flødedessert med kirsebær, økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt, Gammel Knas og Hallands Himmel med sejren.

Årets vindere i de fire kategorier:

  • Is og konsummælksprodukter: Økologisk Flødedessert med Kirsebær fra Øllingegaard Mejeri
  • Smør: Økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt fra Naturmælk
  • Hårde oste: Gammel Knas, Arla Unika, Arla Nr. Vium Mejeri
  • Bløde oste: Hallands Himmel, Arla Unika, Arla Kvibille Mejeri (Sverige)

Kilde: Gourmetprisen 2022

Dommerpanelet bestod af udlært konditor og chefredaktør af magasinet Lækkerier, Mika Wulff, madjournalist og blogger på Feinschmeckeren, Rasmus Palsgård, kok og indehaver af spisebar og landhandel Omegn & Venner, Denny Vangsted og blogger og ostekommunikatør på Ostesnak.dk, Camilla Bojsen-Møller.

Formålet med prisen er, at skabe større anerkendelse af de danske mejeriprodukter ved at synliggøre den høje kvalitet, diversitet og innovation på mejerierne.

- Det er skønt at se, igen hvor højt niveauet ligger, inden for så mange forskellige mejerikategorier. Og så er det dejligt, at vinderprodukterne kan købes ude i butikkerne, så alle danskere selv kan smage den, sagde direktør i Mejeriforeningen, Henrik Damholt Jørgensen, ifølge Dagligvarehandlen, da priserne blev overrakt den 31. august hos The Lab Kitchen i København.

Prisen blev stiftet i 2003.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094