23948sdkhjf

Kuratorer har dårlige nyheder til Simple Feasts investorer

Gennem otte år blev der proppet en halv milliard kroner i Simple Feasts måltidskasser, i hvad der skulle have været et sandt væksteventyr.

Onsdag brast drømmen, da måltidskassekonceptet officielt blev erklæret konkurs.

I kølvandet på kollapset vil kreditorerne, der i de fleste tilfælde er amerikanere, gerne have så mange penge retur som muligt. 

Men ifølge kurator skal man ikke gøre sig mange forhåbninger om at hive penge hjem, skriver Finans.dk.

Det er Søren Aamann Jensen fra Accura og Henrik Sjørslev fra DlA Piper, der står for oprydningsarbejdet, og ifølge dem er der ikke meget at komme efter.

- Nu prøver vi at finde nogle, der kunne være interesseret i at overtage konceptet og it-platformen ud af konkursboet og måske bygge videre på det, siger Søren Aamann Jensen til Finans.dk.

I Danmark er den offentlige Vækstfonden blandt kreditorerne. Vækstfonden smed i februar 200 millioner i Simple Feast.

Hårde vilkår for vækstlag

Siden måltidskassekonceptet blev stiftet i 2014 har virksomheden kunnet bade sig i kapital uden at skabe overskud.

Ifølge en række investorer med kendskab til venturemarkedet er den pludselige konkurs et udtryk for, at vækstvirksomheder i øjeblikket har særdeles hårde vilkår, skriver Børsen.

Vækstvirksomheder i de tidligere stadier er stadigvæk attraktive for mange investorer, men jo længere man bevæger sig op i rækkerne, begynder markedet at stivne.

- Det er de helt store investeringsrunder serie C og serie D, der bliver ramt nu – specielt på værdifastsættelsen. Og der er tydeligvis mere fokus på at skabe profitable vækst. Men de tidlige stadier er endnu ikke blevet så hårdt ramt, siger Ulla Brockenhuus Schack, der er ledende partner i Seed Capital, til Børsen.

Med konkursen mister 150 medarbejdere i Simple Feast deres job.

I alt er det blevet til cirka 5,5 millioner plantebaserede måltider.

Foruden Simple Feast har stifterne Jakob Jønck og Thomas Ambus blandt andet også været med til at skabe løbeappen Endomondo, der i 2015 blev solgt for 575 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078