23948sdkhjf

Ebrofrost regner med dansk boom inden længe

Mangel på arbejdskraft og stigende interesse for færdigretter kan give Ebrofrost et gennembrud som leverandør i et nyt segment - også i Danmark

Ebrofrost har et solidt fundament som ingrediensleverandør med en eksportandel på 99 procent. I korte træk består den frosne menu fra Ørbæk af ris, kornprodukter og pasta. 

85 procent bliver solgt til fødevarevirksomheder, der har fokus på færdigretter. Resten bliver solgt til foodservice. Men andelen til foodservice er måske indirekte helt oppe på 40 procent. Det vurderer direktør Kim Kirkeby.

- Det hænger sammen med, at en stor del af det, vi leverer til industrien, bliver solgt videre til cateringvirksomheder, forklarer han.

Tyskland er det største eksportmarked efterfulgt af England. På en delt tredjeplads følger lande som Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og USA. Ebrofrost har egen salgsafdeling i Ørbæk og salgskontor i Tyskland og USA samt agenter i flere europæiske lande.

Kim Kirkeby mærker en stigende interesse for virksomhedens produkter.

- Tendensen i det meste af Europa er, at forbrugerne mere og mere går efter færdigretter. Bare ikke i Danmark, men det skal nok komme. Vi har en række produkter, der passer perfekt som halvfabrikata i færdigretter, siger han.

Trenden rammer ifølge Kim Kirkeby også spisesteder, hvor det kniber med at finde kvalificeret arbejdskraft. I stedet for selv at stå og bruge tid i køkkenet på for eksempel at koge kornprodukter eller lave pastareder, er det varegrupper, der kan købes hjem og frigive tid til andre opgaver.

Gigant inden for ris

Ebrofrost er en del af den spanske fødevarekoncern Ebro Foods Groop, som er opdelt i tre divisioner. Den danske virksomhed hører hjemme i frostdivisionen sammen med søsterselskaber fra Tyskland, England og USA og er den største producent i denne gren af koncernen.

Kim Kirkeby fortæller, at der er et tæt samarbejde mellem søsterselskaberne.

- Sidste år trak vi produktion af korte pastaprodukter hjem fra Tyskland, da vi fik den nye linje til samme formål. Nu er vi de eneste i koncernen, der beskæftiger os med kogte, frosne pastaprodukter, uddyber han.

Koncernens to andre divisioner arbejder med henholdsvis tørrede og friske pastavarianter. Den største division sælger og møller ris og er verdens største på området.

De generelle problemer med råvareforsyning har Ebrofrost her i år fået løst ved at bruge moderselskabets indkøbsvolumen til at sikre forsyningskæden.

- Råvareforsyningen fungerer fint nu, og det passer perfekt med, at vi har fået flere nye kunder. I andet kvartal i år har vi fået rekordmange ordrer, og en stor del er fra foodservice, siger Kim Kirkeby.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109