23948sdkhjf

Mosteri går igen på rov i folks baghaver

I mere end 80 år har fynboerne samlet æbler i haven og byttet dem til æblemost hos Ørbæk Mosteri - og nu kan de snart gøre det igen.

Fra 19. september tager Ørbæk Mosteri således hul på endnu en sæson med modtagelse af æbler fra private haver. På mosteriet presses æblerne til en most fyldt med diversiteten fra de mange forskellige haveæblesorter. En most, der bliver kaldt “Årets Ævlerov”.

- I gamle dage var det helt almindeligt, at folk kunne komme til mosterierne med deres æbler og få æblemost tilbage. Den tradition har vi holdt fast i, og vi er glade for, at fynboerne gør det samme. Hvert år bytter cirka 1.200 haveejere deres æbler til most. Samlet set er det mange millioner æbler, som har fået nyt liv som æblemost i stedet for at ende i kompostbunken, siger Jesper Dalskov-Rasmussen, salgschef hos Ørbæk Mosteri.

Den del af mosten, som æbleleverandørerne ikke får med hjem, bliver sat til salg i kartoner hos  Rema 1000. Årets Ævlerov 2022 kan fås i alle landets Rema 1000-butikker fra oktober. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11