23948sdkhjf

Grum vinter i vente for danske restauranter

De danske restauranter er ved at drukne i problemer.

Udfordringer i form af galoperende energipriser, stigende råvarepriser og coronalån, der skal indfries, står dem nærmest op til halsen.

Summen af problemerne betyder, at restauranternes omkostninger er ved at nå et skyhøjt niveau, mens vinterhalvåret tegner på en lavere omsætning.

Freja Brandhøj, der er politisk direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer, DRC, fortæller til Finans.dk, at nedgangen har "fuldstændig vanvittige konsekvenser.

Sammenlignet med sidste år oplevede man i København i sommermånederne juli og august i år et fald på 65 procent i antallet af gange, kreditkort kørte gennem en maskine.

- Rigtig mange danskere har været bortrejst, så man har virkelig haft oplevelsen af at der har været få danske gæster. Derfor er der selvfølgelig en klar nedgang. Udover det så kommer turisterne, men til gengæld bruger de overhovedet ikke lige så mange penge, som danskerne gør, siger Freja Brandhøj til Finans.dk.

Samtidig viser en undersøgelse fra Voxmeter, at danskernes lyst til at spise ude falder, skriver mediet.

I september sidste år forventede 7,5 procent at gå mindre på restaurant fremover. I år er tallet vokset til 12,5 procent, og det peger på, at vinteren tegner dyster for restauranterne herhjemme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094