23948sdkhjf

Størrelsen afgjorde Danish Crowns fyringer

Når Danish Crown torsdag måtte meddele, at cirka 350 medarbejdere skal fyres på svineslagterierne i Sæby og Ringsted, hænger det sammen med slagteriernes størrelse.

De to slagterier er koncernens mindste med aftenhold, og det er netop aftenholdene, fyringerne især rammer. 

- Jo større anlæg, der er tale om, jo mere effektiv er produktionen, konstaterer produktionsdirektør Per Laursen, som hele fredagen har været så optaget af møder, at det ikke er lykkedes Food Supply at skaffe yderligere kommentarer.

Slagteriet i Sæby blev tilført et aftenhold til slagtninger for et par år siden, da der kom et boom i antallet af danske slagtesvin. Det hold bliver nu sløjfet igen, og desuden bliver antallet af aftenslagtninger sænket i Ringsted. I alt sænker Danish Crown med de 350 fyringer den ugentlige kapacitet med cirka 20.000 slagtninger.

Ifølge Food Supplys oplysninger er Danish Crowns fem øvrige svineslagterier ikke gået helt fri af  nedskæringer, men det skulle være sket via mindre tilpasninger og kun et fåtal af fyringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066