23948sdkhjf

Konference sætter fokus på sunde, sikre og bæredygtige fødevarer

Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer er i fokus, når DTU Fødevareinstituttet i Lyngby 13. oktober holder konference med fødevareminister Rasmus Prehn som åbningstaler.

I løbet af dagen bidrager forskere fra DTU Fødevareinstituttet med deres viden, og en række start-ups deltager i matchmaking med studerende og forskere. 

Desuden vil flere af fødevareindustriens brancheorganisationer give deres besyv med "på denne vigtige dagsorden for Danmark, dansk eksport og klodens fremtid", som arrangørerne konstaterer i en pressemeddelelse.

-  Fødevareindustrien bliver nødt til at udvikle nye og bedre fødevarer, udnytte sidestrømme og restprodukter i fødevareproduktion og -forarbejdning bedre samt tage nye produktionsmetoder i brug, som udleder mindre CO2.

- Udfordringerne kræver nye, bæredygtige, teknologiske løsninger, hvor industrien, myndigheder og forskningsinstitutioner samarbejder om at udvikle ny teknologi, nye fødevarer og nye lovgivningsmæssige rammer. Men den grønne omstilling af fødevaresektoren kan med ændrede spisevaner og produktionsmetoder også føre til ringere ernæringsniveau og dårligere fødevaresikkerhed, hvis ikke den bliver tænkt rigtigt på forkant, hedder det også i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078