23948sdkhjf

Danish Crown bliver overhalet af konkurrenter

Danish Crown har tabt pusten. Efter flere år med flotte regnskaber bliver kødgiganten overhalet af samtlige af sine konkurrenter.

Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har beregnet de seneste 12 måneders afregningspriser for svinekød fra slagteriselskaberne i Danmark, Holland, Tyskland, Spanien og Frankrig.

Ifølge Jyllands-Posten ender Danish Crown helt i bunden og har i gennemsnit tjent 54 øre mindre per kilo svinelød end sine konkurrenter.

Administrerende direktør i Danish Crown Jais Valeur fortæller til avisen, at selskabets konkurrenceevne i høj grad er blevet svækket siden de tyske slagterier i marts hævede betaling for landmændenes grise.

- Jeg kan ikke vurdere, om vores konkurrenceevne har ramt bunden nu eller risikerer at blive yderligere svækket den kommende tid. Det, der foregår i markederne for tiden, er ikke nødvendigvis helt rationelt. Af samme årsag vil jeg ikke gætte på, hvor lang tid der går, før vores konkurrenceevne er genoprettet og tilbage på et niveau, der matcher vores strategiske mål, siger Jais Valeur til avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079