23948sdkhjf

Carlsberg indgår partnerskab om grøn strøm og kæmpestor solcellepark

Carlsberg har underskrevet en elkøbsaftale om grøn strøm med Better Energy, der samtidig omhandler opførslen af en kæmpe solcellepark.

105 fodboldbaner.

Så stor vil den solcellepark blive, som energiselskabet Better Energy vil opføre efter den nyligt indgåede aftale med Carlsberg.

Det skriver Better Energy i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer, at bryggeriet aftager 29 GWh om året af ny grøn og støttefri strøm, der skal bruges på bryggeriet i Fredericia.

- I Carlsberg har vi allerede taget flere skridt mod den grønne omstilling, men vi kan gøre mere og er ambitiøse. Og derfor er vi meget glade for den nye aftale mellem Carlsberg og Better Energy, der betyder, at der produceres ny, grøn strøm, der svarer til mere end 46.000 danskeres årlige gennemsnitlige strømforbrug, udtaler administrerende direktør for Carlsberg Peter Haahr Nielsen i pressemeddelelsen.

Ifølge administrerende direktør i Better Energy er Carlsbergs beslutning med til at sætte skub i den grønne omstilling.

- Carlsberg har en omfattende produktion i Danmark, og det er oplagt, at det drives på lokalt produceret, ny grøn strøm. Det er både bydende nødvendigt og stærkt, når store ambitioner for grøn omstilling følges op af konkrete handlinger. Carlsberg har truffet et aktivt valg om at købe ny grøn strøm og har på den måde direkte accelereret den grønne omstilling i Danmark og Europa, siger Rasmus Lildholdt Kjær, administrerende direktør i Better Energy, i pressemeddelelsen.

Påvirker flere mål i strategi

Beslutningen er et led i Carlsbergs bæredygtighedsprogram.

- Den nye elkøbsaftale er med til at understøtte vores nye bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO and Beyond, hvor vi har udvidet vores allerede ambitiøse mål og tilføjet nye. Derudover er vi glade for at bidrage til omlægningen af grøn strøm i Danmark ved at tilføre mere grøn strøm til det danske elnet, lyder det fra administrerende direktør, Peter Haahr Nielsen i pressemeddelelsen.

Dermed påvirker beslutningen to mål i bryggeriets strategi, skriver Better Energy i pressemeddelelsen.

Det ene mål er, at i 2030 skal al elektricitet komme fra vedvarende kilder, der bidrager til ny grøn strøm til elnettet – for eksempel gennem egenproduktion eller længerevarende elkøbsaftaler. Det andet er, at i 2030 skal alle virksomhedens bryggerier være CO2-neutrale.

Solcelleparken vil efter planen være tilsluttet elnettet i 2024. Better Energy ejer og er ansvarlig for opførslen, driften og vedligeholdelsen af den kommende park.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078