23948sdkhjf

Langt de fleste har et bæredygtigt ønske til restauranterne

Tre ud af fire danskere vil gerne have overskydende mad med hjem, hvis de ikke kan spise op på en restaurant. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Arla Pro, som er leverandør af mejeriprodukter til de danske restauranter og storkøkkener.

I undersøgelsen svarer 78 procent, at de altid eller en gang imellem ville tage maden med hjem, hvis de blev tilbudt en boks til den resterende mad, når de er ude at spise.

- Det viser, at forbrugerne har et stort fokus på at undgå madspild. Også når de spiser ude på restaurant. Derfor har restauranterne mulighed for at yde en god ekstra service ved at tilbyde gæsterne emballage, så de kan tage resterne med hjem i køleskabet. På den måde får maden et nyt liv dagen efter, siger Jesper Vanghøj, der er marketingansvarlig hos Arla Pro, i en pressemeddelelse.

Ifølge Miljøministeriets seneste opgørelse fra 2021 kasserer vi i Danmark årligt cirka 814.000 ton mad, som kunne være spist.

Heraf går 41.000 ton mad årligt til spilde hos de danske hoteller og restauranter. 

Hos restaurantkæden Madklubben, som har flere end 30 restauranter fordelt i København, Odense, Esbjerg og Aarhus, har det i en årrække været muligt for gæsterne at tage overskydende mad med hjem.

- Vi laver jo takeaway fra de fleste af vores restauranter, så emballagen har vi. Og når nu landmænd, fiskere, slagtere, chauffører og vores kokke og tjenere lægger så meget energi i at frembringe et måltid til vores gæster, så er det mindste, vi kan gøre,  at give dem mulighed for at tage resterne med hjem, hvis de bliver mætte undervejs. Det giver i hvert fald aldrig mening at smide maden ud, siger Martin Sahlertz, der er marketingchef hos Madklubben.

Stigende krav til restauranter

Undersøgelsen viser desuden, at mange danskere forventer, at restauratører gør en indsats for at være så bæredygtige som muligt. To ud af fem danskere siger, at de er villige til at betale mere for bæredygtige restaurantbesøg, mens tallet er endnu højere for unge.

Derudover svarer 6 ud af 10 danskere i undersøgelsen, at det har betydning for deres valg af restaurant og café, at spisestedet gør noget aktivt for at mindske madspild.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Eksport af dansk økologi buldrer afsted - to kriser kan påvirke udviklingen
Virksomhed omdanner madaffald til grøn energi
Dagrofa henter erfaren profil til koncernledelsen - skal stå i spidsen for "offensiv" strategi
Millionsalg: Palle Skov Jensen er nu helt uden tilknytning til sin tidligere bøfhuskoncern
Efter to konkurser på under et år - Bronuts sælger ud af alt
Millionær har skabt en ny succes i fødevarebranchen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.081