23948sdkhjf

Chipsproducent på vej ud af samarbejde med OK Snacks

Forholdet mellem tangiværksætteren Heine Max Olesen og partneren OK Snacks har været tyndslidt siden coronapandemien begyndte i begyndelsen af 2020. 

Og nu ser det ud til at få konsekvenser for iværksætterens virksomhed Seaman Chips.

- Samarbejdet med OK Snacks er dårligt. Jeg er på vej ud af det. Jeg satser på egen produktion i Grenaa. Jeg forhandler lige nu også med en tv-station om samarbejde om præsentation af tangprodukter. Jeg arbejder på at få lavet en aftale, så jeg kan komme ud af samarbejdet. Set i bakspejlet har det været en kæmpe fejl at vælge OK Snacks som samarbejdspartner. Jeg synes, de mangler engagement, siger Heine Max Olesen til Århus Stiftstidende

OK Snacks åben for exit

I september udtalte Heine Max Olesen til Food Supply, at han har følt sig som lillebror i sit eget firma.

Iværksætteren havde store forventninger til 2021 med forhåbninger om en omsætning på 10 millioner kroner. Men grundet corona tjente han ”nul og niks” på at sælge sine kartoffel- og tangbaserede chips.

Om Seaman Chips

  • Heine Max Olesen gik i gang med at udvikle sine kartoffel- og tangbaserede chips i 2017, efter at han havde solgt sin andel i Nordisk Tang, som han selv havde stiftet og siden fusioneret med Endelave Seaweed.
  • I 2019 vandt virksomheden madprisen ved Sol over Gudhjem.
  • Med i ejerkredsen hos Seaman Seaweed Chips er også den aarhusianske jurist Mikkel Gudsøe, designbureauet Pearlfisher og den kendte pizzeria-entreprenør Gorm Wisweh.
  • Quality Pellets i Ølsted producerer virksomhedens chips, inden de bliver sendt til samarbejdspartneren OK Snacks for at blive friteret og krydret. OK Snacks ejer desuden 25 procent af Seaman Chips.

Kilde: Seaman Chips & Heine Max Olesen.

Heine Max Olesen og Seaman Chips indgik samarbejdet med OK Snacks i 2018 og i 2020 blev producenten medejer af startuppen.

Iværksætteren fortæller til Århus Stiftstidende, at han gerne vil stoppe samarbejdet med OK Snacks, hvis man kan blive enige om en pris.

Direktør i OK Snacks, Torben Juul Andersen, udtaler til avisen, at man er villig til at lade samarbejdet ophøre, hvis Heine Max Olesen kan præsentere en plan samt "en robust kapitalfond til at indfri diverse gældsposter".

Fakta om OK Snacks 

  • OK Snacks er ejet af Givesco Bakery og STL Holding. Torben Juul Andersen ejer størstedelen af sidstnævnte.
  • I 2020 nåede OK Snacks en rekordstor omsætning på knap 378 millioner kroner og et overskud på 13,5 millioner kroner. I 2021 faldt omsætningen til 368 millioner kroner mens overskuddet forblev det samme.

  • Virksomheden har cirka 170 medarbejdere.

Kilde: OK Snacks

På nuværende tidspunkt har Seaman Chips indgået en aftale med Hansen & Co., der overtager ansvaret for salg, mens Heine Max Olesen tager ud til messer og events. OK Snacks er stadigvæk en del af ejerkredsen med 25 procent.

Med den nye distributøraftale og et lovende 2023 i vente forventer Heine Max Olesen, at Seaman Chips når en omsætning på 10 millioner til næste år.

SEAMAN ApS
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste -0,6 0,0 -0,2
Resultat af primært drift -0,9 -1,2 -1,3
Resultat før skat -1,0 -1,3 -1,4
Årets resultat -1,0 -1,3 -1,3
Balancestatus 0,1 0,6 1,0
Egenkapital -2,0 -1,0 -1,2
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: "Seaman Seaweed Chips"
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kapitalfond skyder igen trecifret millionbeløb i Lagkagehuset
Tidligere Daloon-ejer har købt sig ind i ambitiøs snackproducent
Tæt på hver anden dansker forsøger at skære ned på kødet
Kaffekæde skal betale 40.000 kroner for at afvise kontanter
Store planer: Amanda Seafoods vil gå helt nye veje
Skagenfood har købt op på Fyn og overtaget direktørpost
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094