23948sdkhjf

Branchedirektør: Valget skal handle om forsyningsikkerhed

Fødevarebranchen er hårdt ramt af inflation, energikrise, konsekvenserne af krigen i Ukraine og eftervirkningerne af coronakrisen. 

Det massive pres på industrien bør af de årsager betyde, at forsyningssikkerhed er højt på partiernes dagsorden til folketingsvalget 1. november.

Det siger branchedirektør i Dansk Industri Fødevarer, Leif Mikkelsen, til FødevareWatch:

- Danmark skal være bedre rustet til at håndtere krisesituationer. Med et bagkatalog af pandemier, krig som har udløst en energikrise og zoonoser, som den nuværende fugleinfluenza, skal vi i fremtiden stå bedre rustet til at sikre vores fødevarer, som jo er en vigtig del af den kritiske forsyningssikkerhed, siger han til mediet.

Massive udfordringer forude

I en pressemeddelelse udtaler administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, at der er brug for en valgkamp med fokus på konkrete og langsigtede løsninger på samfundets største udfordringer.

-  Erhvervslivet har store ambitioner for Danmark og er klar til at sætte yderligere fart på eksempelvis den grønne omstilling. Men det kræver, at det kommende folketing sikrer ressourcer, arbejdskraft og økonomi nok, siger han og tilføjer:

- For tre år siden handlede valgkampen meget om, hvem der kunne love mest velfærd. Jeg håber, at vi denne gang kan få en mere ærlig samtale om, hvordan vi som samfund reelt løfter, prioriterer og finansierer alle de ambitioner, vi har for fremtiden. Vi kan ikke få en reel grøn omstilling, de bedste uddannelser eller sikre fundamentet under velfærden uden større reformambitioner end i den nuværende valgperiode, hvor arbejdsudbuddet kun blev løftet med 1700 personer, afslutter Lars Sandahl Sørensen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095