Før arbejdede han 70 timer om ugen - nu kan ginproducent nøjes med at destillere om vinteren
Et nyt, kæmpestort destilleringsanlæg er på plads hos Wild Distillery Bornholm i Aakirkeby - og dermed er indehaver Henrik Nerst nu i stand til at producere ni gange mere gin end tidligere.
Det skriver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse på sin hjemmeside.
Investeringen betyder, at Henrik Nerst er færdig med de arbejdsvilkår, han havde for et års tid siden: Arbejdsuger på over 70 timer. For meget tid brugt på produktion og drift og for lidt tid til salg og udvikling.
Det nye anlæg er helt bevidst overdimensioneret, forklarer gin-destillatøren:
- Nu kan vi nøjes med at destillere om vinteren. Det giver mig mulighed for at tage mere del i salg og markedsføring. Samtidig kan jeg bruge overskudsvarmen til at varme bygningerne op, og klimaaftrykket er det halve af tidligere.
Anlægget er delvist finansieret i samarbejde med EU-projektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm, der hjælper øens virksomheder med at udvikle nye, grønne forretningsmodeller. Her fik Wild Distillery Bornholm et investeringstilskud på 50.000 euro til det nye destilleringsanlæg.
- Støtten og projektet til det nye anlæg har accelereret vores udvikling med op mod fem år, anslår Henrik Nerst.
Han er oprindeligt uddannet som sommelier og har drevet restaurant på Bornholm i en længere årrække. Han afhændede restauranten i 2018 og grundlagde kort tid efter Wild Distillery Bornholm.
Allerede i det tredje produktionsår – i 2021 - blev omsætningen fordoblet. Aakirkebys gin-iværksætter har i dag fem ansatte.