23948sdkhjf

Slut med 23 grader hos dansk fastfoodkæde

Landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, reducerer nu el- og varmeforbruget i kædens restauranter. 

Temperaturen i lobbyerne bliver sænket fra 23 til 21 grader, og el-forbruget nedbringes gennem en række konkrete ændringer i lobbyerne og køkkenerne, oplyser kæden.

- Det er helt oplagt lige nu, at vi kigger en ekstra gang ind i, hvor vi kan skrue ned for energiforbruget uden at gå på kompromis med gæsteoplevelsen og arbejdsforholdene i vores restauranter. Selv mindre tiltag kan føre til væsentlig nedbringelse, og det har vi pligt til at reagere på som dansk virksomhed. 

- Både for at bidrage til den generelle reduktion af energiforbruget i samfundet og for at spare på el- og varmeregningen. Vores ambition er at reducere vores samlede el-forbrug med 10-15 procent om året, siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch, i en pressemeddelelse.

Ud over at sænke temperaturen med to grader slukker Sunset Boulevard udvalgte spots i lobbyområderne og "skruer i stedet op for hyggen med LED-bloklys på særligt udvalgte placeringer". Kæden regulerer desuden køleskabstemperaturerne for sodavand og implementerer nye procedurer i køkkenerne hvad angår lys og udstyr.

 Slukningen af spots alene er udregnet til at reducere det årlige el-forbrug med 2.769 kWh pr. restaurant, hvilket ifølge Sunset Boulevard giver en samlet besparelse for kæden på omkring 373.815 kroner om året.

Sunset Boulevard har 41 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og to på Grønland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109