23948sdkhjf

Ukrainske fødevareproducenter gør deres indtog i Danmark

Indkøbere fra dagligvarekoncernen Coop var i juli i Kyiv og Odesa i Ukraine for at lave aftaler med en række fødevareproducenter fra det krigsramte land. Og fra i morgen folder de indgåede aftaler sig ud i næsten 1.000 Coop-butikker, hvor kunderne kan finde cirka 20 forskellige kvalitetsprodukter fra Ukraine.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at det blandt andet handler om vine, øl, bær, olier og oste.

- Siden den russiske invasion begyndte 24. februar, har vi været i tæt dialog med den ukrainske ambassadør i Danmark, og vi har sammen med en række af vores leverandører sendt mere end 10 lastvognstog med nødhjælp til Ukraine, siger administrerende direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

- Men vi synes grundlæggende, at den bedste måde at hjælpe på er gennem handel. Da vi på en messe i foråret smagte en række ukrainske vine, blev vi positivt overraskede over, hvor høj kvalitet varerne har. Efterfølgende havde vi en møderække i Kyiv med en lang række producenter inden for flere fødevarekategorier. Og vi har nu købt varer for et millionbeløb, som danskerne nu kan glæde sig til at smage, konstaterer han.

Allerede for en måned siden begyndte Coop med salg af vine fra Ukraine. Og resultaterne lover utroligt godt for det større salg af forskellige ukrainske fødevarer, oplyser koncernen.

"Vine - røde, hvide og mousserende - er blevet revet af hylderne. Ukraine har en lang historie som vinproducerende land og kan tilbyde vine af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, produceret på de mest moderne anlæg. Derfor forventer vi, at det succesfulde salg vil sprede sig til de andre varer, både i de kommende uger og på længere sigt, siger kategorigruppechef Brian Karstens.

De ukrainske varer sælges under sloganet "God sag, god smag" i SuperBrugsen, Kvickly, Dagli'Brugsen, Irma og Coop365discount . Det er tænkt som begyndelsen på et langvarigt samarbejde mellem Coop og de ukrainske fødevareproducenter, nævner Coop.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
De putter fyld i dej, og nu har de 16-doblet kapaciteten
Prins Joachim tabte igen penge hos fødevareproducent
Danmarks største tomatproducent tager "kæmpe risiko" med ny salatfabrik
Amerikaner med burgertruck har store planer
Kapitalfond skyder igen trecifret millionbeløb i Lagkagehuset
Tidligere Daloon-ejer har købt sig ind i ambitiøs snackproducent
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.079