23948sdkhjf

Person død efter at have spist fiskefrikadeller

Syv personers smitte med listeria er kommet, efter at de har spist fiskefrikadeller, der nu er tilbagekaldt. En af dem - en person over 70 år - er død.

Det oplyser Statens Serum Institut, SSI,  i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at de syv tilfælde er registreret siden august.

De syv personers sygdom kan nu kobles til fiskefrikadeller fra virksomheden Jeka Fish i Lemvig. Fiskefrikadellerne blev tirsdag tilbagekaldt efter fund af bakterien listeria.

- Ved sammenligning af bakterier fra patienter og prøver fra Jeka Fish har vi fundet, at bakterierne er helt ens, siger Luise Müller, epidemiolog i SSI, i pressemeddelelsen.

- Sammenholdt med, at patienterne har oplyst, at de har spist fiskefrikadeller, viser dette, at smitten er kommet herfra, tilføjer hun.

De syv patienter fordeler sig på fire kvinder og tre mænd over hele landet. Seks af dem er over 70 år, mens den sidste patient er et barn.

Tirsdag blev Jeka-fiskefrikadeller med navnene Havet's og Løgismose tilbagekaldt, da der var fundet listeria i produkterne. Det var Jeka Fish, der stod bag tilbagekaldelsen.

Fiskefrikadeller er produceret mellem 1. august og 31. oktober i år. De er solgt i SuperBrugsen, Kvickly, Dagli'Brugsen, Irma, Coop 365, Fakta og Netto i hele landet.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kims sænkede gasforbruget med 92 procent i oktober
Investor vil have undersøgt forløbet i taco-konkurs
Bryggeriet Vestfyen finder sin nye direktør
Bornholm Spirits indgår partnerskab med stort handelsselskab
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Kæmpebøde drev jysk rugbrødsproducent til konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109