23948sdkhjf

Det begyndte med sodavand og Cocio - nu er han en af landets rigeste

Det begyndte med Mineralvandsfabrikken Baldur i Esbjerg, og siden er det gået ualmindeligt godt økonomisk for den esbjergensiske bryggersøn Erik Bank Lauridsen og hans familie.

Så godt, at familien netop er stormet ind på listen over Danmarks 100 rigeste, skriver JydskeVestkysten med henvisning til den årlige liste udarbejdet af Økonomisk Ugebrev.

Ugebrevet vurderer, at Bank Lauridsen-familien er god for 2,7 milliarder kroner, og dermed ligger familien på listens 73.-plads.

Formuen blev grundlagt med salget af Baldur-fabrikken til Albani Bryggerierne - først blev to tredjedele solgt i 1992, og resten blev overtaget af Albani i 1997. 

Erik Bank Lauridsen har derefter investeret i en lang række virksomheder; blandt andet overtog han i 1999 Cocio Chokolademælk, som senere blev købt af Arla Foods. 

Familievirksomheden er også medejer af Fanø Bryghus, men det er investeringer i Danmarks største softwareudviklingsvirksomhed, Systematic i Aarhus, der bringer E. Bank Lauridsen Holding  ind som debutant på listen over landets 100 rigeste, skriver Økonomisk Ugebrev.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109