23948sdkhjf

Sukkerfabrik gik pludselig helt i stå

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster, Nordic Sugar, har i nogle dage måttet indstille produktionen, efter at den fredag blev ramt af en strømafbrydelse. Men nu er den så småt ved at være oppe i omdrejninger igen.

Det skriver folketidende.dk

- Vi startede op natten til tirsdag på lidt lavere fart end normalt. En af kedlerne har fået brændt noget sukker fast på siden, og det skal renses, før vi kan køre for fuld kraft igen. Det er lidt ligesom, hvis man glemmer at slukke for varmen, når man laver brune kartofler, fortæller fabriksdirektør Jesper Jeppesen til mediet.

Han vurderer, at der nok går endnu nogle dage, før sukkerfabrikken er oppe på fuld kraft.

I forbindelse med strømafbrydelsen i fredags kunne folk i området ved fabrikken tydeligt høre, at noget var galt. Når der produceres, har kedlerne på fabrikken et tryk på 60 bar, og de kan ikke reguleres på normal vis, når strømmen forsvinder. Derfor blev nogle sikkerhedsventiler aktiveret, så dampen kunne lukkes ud - og det larmede, konstaterer Folketidende. 

- Når man lukker damp ved 60 bar ud i atmosfæren, vil det ekspandere - det fylder 60 gange så meget, når det kommer ned på én bar, forklarede Jesper Jeppesen om larmen i forbindelse med strømafbrydelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094