23948sdkhjf

Kontrol viser medicinrester i én ud af 12.000 prøver

Varer som æg, kød og mælk skal være fri for forbudte hormoner og rester af medicin. 

Af den grund fører alle EU-lande - inklusive Danmark - kontrol med varer fra landbruget, mejerierne og æggeproducenterne. 

 I Danmark står Fødevarestyrelsen hvert år for cirka 12.000 prøver, og i den seneste kontrol fandt styrelsen kun én prøve problematisk:

- I én enkelt prøve ud af 12.000 blev der fundet rester af antibiotika over grænseværdien. Det er et meget tilfredsstillende resultat, som igen​ viser, at landbruget og dambrugerne ved, hvad det kræver at holde æg, dyr og mælk fri for medicinrester, siger kontorchef Christian Strøyer i Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det var i en prøve taget på et slagteri, at laboratoriet fandt en enkelt so, hvor landmanden ved en fejl havde sendt dyret til slagtning, før medicinen var ude af kroppen.

- Lægernes muligheder for at behandle sygdomme og infektioner er truet af bakterier, der er resistente over for nogle typer antibiotika. Vores mange kontroller er med til at sikre, at landbruget rent faktisk afslutter den medicinske behandling af deres dyr, inden vi spiser deres æg og kød eller drikker deres mælk, siger Christian Strøyer.

Prøverne for medicinrester er taget i 2021. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094