23948sdkhjf

Startup oplever eksplosion i omsætning efter tv-optræden

Torsdag medvirkede startuppen Bælg i det populære tv-program Løvens Hule på DR.

Efterfølgende har Ørbæk-virksomheden, der specialiserer sig i produktion og salg af snackprodukter baseret på bælgfrugter, oplevet stor interesse for sine produkter.

Bælg er i disse dage ved at pakke sin hidtil største ordre på 60.000 stykker konfekt til Dina Food i Vejle, der via grossister skal ud til hele landet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Og om en måned skal vi levere et tilsvarende antal til samme kunde, siger stifter og direktør Benjamin Pedersen til avisen og oplyser, at Bælg allerede nu har omsat mere i 2023 end hele sidste år.

Den fynske trio i Bælg deltog i optagelserne til Løvens hule i August 2022.

Her lykkedes det klejnsmeden Benjamin Pedersen, bager og fødevareteknologen Martin Hansen og lægen Mikkel Præst at få Tommy Ahlers med i ejerkredsen.

Den kendte iværksætter og tidligere minister for udvikling og forskning i Danmark valgte at investere 350.000 kroner i virksomheden for 15 procents ejerskab.

Pengene skal blandt andet bruges til at ansætte yderligere tre medarbejdere for at følge med efterspørgslen. I øjeblikket er virksomheden oppe på syv ansatte.

Virksomheden har haft store udfordringer med at komme på hylderne i supermarkederne, da deres produkter skal være på køl, fordi de ikke indeholder konserveringsmidler.

I efteråret 2022 lykkedes det Bælg at lukke en aftale med Helsam-kæden og sidenhen har startuppen også indgået en aftale med leveringstjenesten Wolt.

Bælg har også udviklet en vegansk is i samarbejde med Teknologisk institut og Bornholm is, der ventes salgsklar i de danske isboder og supermarkedet til sommer.

I isen bruger man kogevandet fra kikærterne som en erstatning for æg, skriver Fyens Stiftstidende. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125