Producent af frossent kyllingekød fik bøde for at producere ved stuetemperatur
Et besøg af Fødevarestyrelsen har kostet kyllingevirksomheden Scanpo ved Holbæk en bøde på 15.000 kroner.
Det skriver sn.dk, som fortæller, at bøden er faldet, fordi Scanpo ikke har formået at rette op på kritisable forhold fra et tidligere kontrolbesøg.
Virksomheden, der fremstiller frosne kyllingeprodukter til primært det danske og det svenske detail-, grossist- og foodservicemarked, havde således besøg af myndighederne i december - og da målte kontrollanterne temperaturen på kyllingefileter i et kar til 11,4 grader.
Det blev indskærpet, at kyllingekød til brug i produktionen højst må være fire grader varmt, og Scanpo blev pålagt at bringe tingene i orden inden næste kontrolbesøg.
Men ved næste besøg blev temperaturen på de ferske kyllingefileter i karret målt til 21 grader, og så faldt bødehammeren, nævner sn.dk.
Mediet har kontaktet ledelsen i Scanpo, som ikke har nogen kommentarer til sagen.