23948sdkhjf

Danish Crown fik bøde efter fund af fækalier

Slagterikoncernen Danish Crown har fået en bøde på 20.000 kroner af Fødevarestyrelsen i en sag om fødevaresikkerhed.

Det skriver B.T., som nævner, at Fødevarestyrelsen ved et kontrolsøg på Danish Crowns slagteri i Herning konstaterede forurening med mave-tarmindhold på en slagtekrop.  

- Vi har tidligere indskærpet over for virksomheden, at deres skriftlige egenkontrolprocedure skal være mere detaljeret, når der forekommer forurening af slagtekroppe. Det er væsentligt i henhold til regler for at hindre gentagelse. Men ved et nyt, opfølgende kontrolbesøg har vi konstateret, at proceduren ikke er blevet konkretiseret, siger Kasper Klintø, der er kødkontrolchef i Fødevarestyrelsen, til mediet.

B.T. har fra Danish Crown-pressekonsulent Søren Eibye Svenstrup fået denne kommentar til sagen:

- Vi er ikke enige i udlægningen fra myndighederne, hvorfor vi har klaget over sagen, og derfor har vi ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt. I dette tilfælde har klagen ikke haft opsættende virkning, hvorfor vi har fået en bøde.

I en kommentar Til Maskinbladet skriver Danish Crown, at der er tale om menneskelige fejl - men understreger at de finmaskede kontrolsystemer på danske slagterier sørger for, at der ikke har været sundhedsfarlige produkter på vej ud til forbrugerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095